U Parku prirode Biokovo projekti vrijedni 27 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 18. rujan 2014. u 21:59
Park prirode Biokovo/ Tino Juric/PIXSELL

U Parku prirode Biokovo realizirati će se dva projekta.

U zadnje dvije godine uloženo je preko 200 milijuna kuna a do kraja 2020. iz strukturnih fondova želi se povući još 600 milijuna kuna za ulaganja u zaštićena područja.

O tim projektima a posebno o ulaganjima u Park prirode Biokovo i Makarsku na konferenciji za medije su govorili ministar Zmajlović, ravnatelj parka Bekavac i gradonačelnik Makarske Bilić. Park prirode Biokovo očekuju infrastrukturni projekti vrijedni gotovo 27 milijuna kuna čime se osigurava razvoj od kojeg korist mogu imati svi – država kroz podizanje turističke ponude i novih turističkih sadržaja, park kroz dodatne prihode za zaštitu prirode, a lokalnoj zajednici se omogućuje razvoj poljoprivrednih, turističkih i uslužnih djelatnosti.

U Parku prirode Biokovo realizirati će se dva projekta. Preuređenje zgrade Gradskog sportskog centra Makarska u zajednički multimedijski, uredski i smještajni prostor parka prirode Biokovo i Grada Makarske. Prostor će biti uređen do kraja 2015. godine, a vrijednost projekta je 6,7 milijuna kuna. Drugi projekt je uvođenje novog modela posjećivanja parka Biokovo s unaprjeđenjem interpretacijskih sadržaja ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Projektom se predviđa obnova Biokovske ceste te opremanje parka posjetiteljskom infrastrukturom uključujući edukativne, interpretativne i interaktivne sadržaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close