‘U narednim tjednima očekujemo porast oboljelih jedne skupine građana’

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2020. u 09:43
Foto: Milan Šabić / Pixsell

Komentirao je situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja prednjači po broju zaraženih.

Samo u posljednja četiri dana Hrvatska ima gotovo tisuću zaraženih, točnije 938 novih slučajeva zaraze. O epidemiološkoj situaciji ministar zdravstva Vili Beroš govorio je za Novu TV.

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže da ih je neki dan iznenadila brojka jer je ujutro bila nešto manja. No, ovih su dana brojevi nešto veći, a riječ je o mlađima.

“Dolazi jesen i moramo biti epidemiološki spremni za nju”, kaže ministar za Dnevnik Nove TV te dodaje kako se mladi vraćaju kućama na kontinent i moraju biti svjesni da mogu zaraziti svoje starije.

“S obzirom na okolnosti očekujemo u narednim tjednima porast starijih oboljelih”, rekao je Beroš.

Komentirao je situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja prednjači po broju zaraženih.

“Ne bih rekao da išta rade krivo. Svi smo svjedoci velikog broja turista koji borave u našem priobalju. Splitsko-dalmatinska županija ima iznimno velik broj što je s jedne strane dobro, a s druge opterećujuće. Važno je naglasiti društveno odgovorno ponašanje mladih koji sada nakon izlaska u noćne klubove nalaze nove načine zabave. Naš zadatak je da im prispodobimo opasnost i da ukažemo na potrebu da se ipak još neko vrijeme čuvaju od ove bolesti. Čuli smo da iznajmljuju kuće i brodove za zabave, to nije prihvatljiv oblik ponašanja. Dobro je proveseliti se, zabaviti se, okupati se, ali treba izbjegavati neki bliži fizički kontakt pogotovo s ljudima za koje ne znate iz kakve su epidemiološke priče”, ističe ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close