U Hrvatskoj 66 novih slučajeva, ukupno je 1600 zaraženih, imamo dva nova smrtna slučaja

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2020. u 14:03
Foto: HINA/ Admir BULJUBASIC/ abu / POOL

Na sam Uskrs i dalje se rješava situacija sa zarazom koja se proširila splitskim domom za starije. Iz medicinskih je razloga je obustavljeno prebacivanje štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe u karantenu Hotela Zagreb u Duilovu. Umjesto toga prevest će ih se u Bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovka u Makarskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježeno 66 novih slučajeva zaraze. Ukupno je u Hrvatskoj zareženo 1600 osoba. Nažalost, preminulo je još dvoje ljudi. Oboje su imali kronične bolesti. Ukupno je sada 23 preminulih od posljedica zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Imamo i dvoje novih na respiratoru. Hospitaliziranih je 10 više u odnosu na jučer.

Oporavljenih u ovom trenutku imamo 373, rekao je ministar Beroš.

Beroš je rekao da je Hrvatska danas, baš na Uskrs, dobila najbolji poklon, vrijednu pošiljku zaštitne opreme koja je danas stigla iz Kine.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najoštrije je osudio napad na novinarku u Splitu ‘koja je samo pokušavala raditi svoj posao’ te iznio sve što policija poduzima kako bi se sankcioniralo odgovorne za taj nemili incident.

“Policija radi u dva smjera. Prvi je izvješćivanje Državnog inspektorata, Stožera županije i nadbiskupije, a drugi je kriminalistička istraga napadača na novinarku koja je ozlijeđena”, rekao je Božinović.

Neposredno prije konferencije za novinare Nacionalnog stožera stigla je loša vijest iz Karlovca. Zaraza koronaviursom potvrđena je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, koji je ujedno i član županijskog Stožera civilne zaštite, pa je samoizolacija određena svima iz vodstva Stožera i osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim.

Komentirajte prvi

New Report

Close