Imamo 14 novih slučajeva, preminula je još jedna osoba, a Markotić poziva na oprez

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2020. u 14:05
Foto: Darko Tomas/POOL/CROPIX

Dan uoči velikog popuštanja brojnih mjera uvedenih radi obuzdavanja zaraze koronavirusom, Nacionali stožer izvijestio je o aktualnoj situaciji.

Ministar zdravstav Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata 14 novooboljelih, te da sada imamo ukupno 2030 zaraženih. Preminula je još jedna osoba u Splitu. Ukupno je 55 preminulih.

Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer.

Alemka Markotić potvrdila je da situacija ide nabolje jer i na Zaraznoj klinici imaju slobodnih mjesta za nove bolesnike.

“Postigli smo dobre rezultate i u Zaraznoj i u državi i svugdje. Nemojte da opet imamo nove bolesnike u Zaraznoj. Odradimo prvu fazu popuštanja dobro, diciplinirano i promišljeno. Za očekivati je da će ljeto, ako se budemo dobro ponašali biti sa manje bolesnih. Ali moramo biti svjesni da ovo može biti sezonski i moramo biti, ne u grču ali oprezni. Na jesen možemo opet imati veći broj bolesnika. Moramo shvatiti da ćemo ove usvojene mjere morati duže prakticirati”, poručila je Markotić.

Podsjetimo, od sutra se uspostavlja javni prijevoz. Detaljnije možete pročitati OVDJE. Počinju raditi i trgovine, izuzev onih koje posluju u sklopu šopingcentara, a najveće rasprave izazvala je odluka Stožera da trgovine ne smiju raditi nedjeljom.

Komentirajte prvi

New Report

Close