U Kuhaoni na zagrebačkoj Opatovini predstavljen je Aminess Gourmet Lab, novi projekt novigradske turističke kompanije Aminess koji okuplja najbolje stručnjake iz ugostiteljstva s ciljem edukacije mladih kuhara, konobara, barmena za vrhunske usluge u turizmu.
"Ideja je proizašla iz projekta Wine and gourmet nights u kojem David Skoko kuha za naše goste koristeći lokalne namirnice, a u GourmetLabu smo okupili stručnjake kako bi naši zaposlenici vidjeli sve mogućnosti razvoja karijera", pojasnila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova. Napominje kako je to je iskorak potreban u turizmu ako se želi zadržati gosta. "Svaki naš gost je potencijalni ambasador naše gastronomije i regije i nužno je educirati ljude kako bi gosti bili zadovoljni, vratili se, pričali o nama", smatra Skoko, chef i ambasador projekta.
80 posto
zaposlenika novigradske kompanije stalni su djelatnici
Osim gastronomije, zaposlenike uče i pripremi kruha i krušnih proizvoda te barmenskim tajnama, od mikseva do autohtonih destilata. Marin Vanjak, vlasnik restorana O'Hara, kaže da će podučavati kako spremiti kruh, fusion francuskog i talijanskog pekarstva.
"Ovo je kompanija koja puno ulaže u djelatnike, imaju čak 80% stalnih, a ja na radionicama svake godine podižem ljestvicu", kaže barmen Vjenceslav Madić Kishoni. Skoko ističe kako ga veseli što i kolege iz drugih grupacija dolaze gledati što rade, jer će rezultati doći samo zajedničkim djelovanjem. "Prirodni potencijal imamo, a kad poradimo na ljudskom neće nam biti kraja. Mi trebamo djelovati na lokalne zajednice da što više proizvode kako bismo mi to mogli koristiti u gastronomiji", zaključuje Skoko.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu