Najveća svjetska pizza kompanija ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj

Autor: Marta Duić , 13. veljača 2020. u 08:05
U planu je širiti se po Hrvatskoj/GetyImages

Hrvati vole pizzu, naše tržište ima potencijala, kaže Mihael Sviben iz tvrtke All about pizza koja ovaj brend dovodi najprije u Zagreb.

Domino’s Pizza, koja slovi kao najveća svjetska pizza kompanija, ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj. Za dolazak lidera u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je tvrtka All about pizza, tj. Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornall.

“U ovu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana, a surađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio strojarstvo, oduvijek sam se želio upustiti u drugačiju poduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal. Iako već imamo jake igrače i kvalitetu, Hrvati vole pizzu, a mi nudimo američki stil pizze koji je potpuno drugačiji od svega trenutačno dostupnog na našem tržištu”, otkrio je Sviben za Poslovni dnevnik.

Otvorenje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Sheraton u Zagrebu očekuje se u travnju ili svibnju, a prva posebnost koju Sviben ističe jest da će se pizze pripremati na licu mjesta, ispred kupaca će se mijesiti tijesto i slagati sastojci.

Kako tvrdi, ključ uspjeha Domino’s Pizze osim kvalitete je i brzina dostave koja će biti maksimalno 30 minuta. “Lokacija se preuređuje i u planu nam je do kraja godine otvoriti još jednu te nastaviti širenje po Hrvatskoj. Na Kosovu u Prištini gdje imaju šest pizzerija sam je prvi put probao i oduševio se.

Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvalitete i zahtjeva certifikata, no vjerujemo da će se na trenutačnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih. U cilju nam je aktivirati hrvatsko gospodarstvo i proizvođače koji nude kvalitetu i nema razloga zašto ne bismo imali brašno ili povrće iz, primjerice Slavonije”, kaže Sviben.

Što se tiče zaposlenika, trenutačno traže četiri voditelja poslovnice, a za ostatak tima u planu im je zaposliti studente kojima će, kaže, ponuditi dobre satnice. “Želimo da 70-80 posto naših zaposlenika budu studenti koji će kod nas brzo moći napredovati”, poručuje Sviben.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Samo ne Američke pizze,mi  Hrvati nismo navikli na ananas i ostale skalamerije koje oni stavljaju na pizzu.Nama treba kobasica,slanina,feferoni,i

po mogučnosti dobra šunkerica,na pizzi.Nemam ništa protiv Američkih pizza,i oni koji žele isprobati nove okuse neka uživaju.

 

Još vijesti

New Report

Close