U Belju pušten u rad najveći toster za soju u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 19. ožujak 2025. u 16:15
Ova investicija, zajedno sa stanicom za tretman sirovina, koja će biti puštena u pogon do kraja ožujka obilježava početak novog investicijskog ciklusa/PD

Davor Ergović, direktor Tvornice stočne hrane, istaknuo je važnost tostirane soje.

Belje je pustilo u rad novi toster za soju (postrojenje za termičku obradu soje) u Tvornici stočne hrane u Dardi.

Ovo je najveći toster soje u regiji, kapaciteta od 5 tona na sat koji će osiguravati dovoljne količine tostirane soje za potrebe svinjogojske i govedarske linije na kojima se proizvodi stočna hrana za farme Belja, Vupika, PIK Vinkovaca te za brojne farme kooperanata.

Damir Leko, predsjednik Uprave Belja, ovu investiciju ističe kao ključnu za daljnji rast i razvoj stočarske proizvodnje u kompanijama koje su početkom veljače postale dio Grupe Podravka.

“Toster je zapravo baza za cjelokupnu proizvodnju i osigurava nam bolju kvalitetu hrane u kojoj koristimo soju s domaćih oranica. Ova investicija, zajedno sa stanicom za tretman sirovina, koja će biti puštena u pogon do kraja ožujka obilježava početak novog investicijskog ciklusa pod upravljanjem Podravke Agri” naglasio je Leko.

Davor Ergović, direktor Tvornice stočne hrane, istaknuo je važnost tostirane soje. “U svim našim proizvodima koristimo soju s vlastitih oranica koja je vrlo vrijedno proteinsko i energetsko krmivo. Tostirana soja poboljšava probavljivost i hranidbenu vrijednost krmiva.

Naš toster predstavlja novu generaciju tehnoloških rješenja u proizvodnji, velik dio upravljanja je kompjuteriziran, a na početku postrojenja je instaliran prečistač koji izdvaja sve primjese.”

Komentirajte prvi

New Report

Close