Tvrtka za luksuzni interijer preuzima podružnicu austrijskog brenda

Autor: Josipa Ban , 02. srpanj 2024. u 12:09
Marko Majcenović, direktor tvrtke (u sredini) s Filipom Jelićem i Ognjenom Bagatinom iz Futura Partnersa, vlasnikom Sinaga/PD

Osnovani 2006. u Mokricama danas izvoze 90 posto svoje proizvodnje.

Sinago, domaća kompanija koja se bavi opremanjem luksuznih interijera, preuzima hrvatsku podružnicu tvrtke umdasch The Store Makers, objavili su jučer iz Sinaga.

“Cilj sinergije je jačanje kapaciteta i ponude u projektiranju i proizvodnji luksuznog interijera na globalnoj razini”, kažu iz Sinaga.

Preuzimanjem će doći do spajanja tvrtki koje su međunarodno prepoznate po proizvodnji prilagođenih interijera u više segmenata, od opremanja trgovina modnih i parfumerijskih brendova, luksuznih rezidencijalnih objekata te luksuznih ugostiteljskih i uredskih prostora.

Partnerstvom do cilja
Futura Partners vlasnik je tvrtke Sinago, osnovane 2006. u zagorskim Mokricama, a koja danas izvozi 90 posto svoje proizvodnje. Riječ je o kompaniji iza koje stoje poznata imena domaće biznis scene (Ognjen Bagatin, Filip Jelić, Saša Cvetojević, Luka Abrus Fijačko, Alan Sumina…).

Osnovana je 2022. s ciljem ulaganja u mala i srednja poduzeća s velikim potencijalom rasta, a upravo je Sinago bila prva kompanij u koju je Futura Partners uložila par mjeseci nakon osnivanja. S druge strane, umdasch je jedna od vodećih tvrtki za opremanje trgovina u Europi čije je sjedište u Austriji. Na hrvatsko tržište ušli su 2017. godine preuzimanjem tvrtke ATT opremanje interijera.

“Partnerstvo s umdasch The Store Makers još je jedan korak prema cilju koji smo imali kada smo preuzimali Sinago – postati europskim liderom u segmentu opremanja luksuznih interijera. Ovo je dodatni vjetar u leđa na putu do tog cilja”, kaže Ognjen Bagatin, suvlasnik Futura Partnersa.

Nova zapošljavanja
Marko Majcenović, direktor tvrtke Sinago, dodaje da potpisivanjem sporazuma s umdasch The Store Makers, ulaze u partnerski odnos s ciljem dugoročne suradnje u formi pružatelja luksuznih i premium interijerskih rješenja za klijente.

Dodaje i da je plan na lokacijama u Mokricama i Zagrebu stvoriti centre za razvoj vrhunskih kadrova. Majcenović najavljuje i otvaranje novih radnih mjesta. Time će, kaže, dodatno ojačati tim koji trenutno broji 130 zaposlenika.

Udruživanjem, umdasch Store Makers Croatia mijenja ime u Bespoke Interiors by Sinago i nastavlja djelovati kao odvojena tvrtka, objavljeno je u priopćenju. Iznos preuzimanja iz Futura Partnersa ne otkrivaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close