Turudić novi glavni državni odvjetnik, plaća do 6900 eura

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2024. u 07:00
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić posjeduje osam nekretnina.

Na prijedlog Vlade Andreja Plenkovića Hrvatski sabor jučer je Ivana Turudića imenovao glavnim državnim odvjetnikom. Sucu s velikim iskustvom u pravosuđu, čijem se imenovanju oporba oštro protivila, Sabor je iskazao povjerenje sa 78 glasova ‘za’, 60 protiv i dva suzdržana. Protukandidati su mu bili odvjetnik Mladen Dragičević, aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, te zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner.

Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić posjeduje osam nekretnina, među kojima je najvrjedniji stan u Zagrebu, procijenjen na oko 220.000 eura. Dosadašnji sudac Visokog kaznenog suda i nekadašnji sudac zagrebačkog Županijskog suda naveo je u imovinskoj kartici osam nekretnina među kojima su kuća, garaža i tri vinograda. Uz stan na zagrebačkom Črnomercu, Turudić posjeduje i garažno mjesto u vrijednosti od 10.000 eura. Turudić u Virovitici ima oranicu procijenjenu na 6000 eura, a u Rezovačkom vinogradu oranica je procijenjena na 1000 eura.

Pored toga, novi čelnik Državnog odvjetništva (DORH) suvlasnik je kuće s okućnicom u Virovitici, površine 5730 četvornih metara. Prema navodima iz imovinske kartice, Turudić je njezin suvlasnik s još sedam osoba. Dio te kuće dobio je na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju koji je sklopio s djedom. Turudić je od pokretnina prijavio volkswagen polo iz 2019., koji vrijedi 10.000 eura, no od lipnja 2022. posjeduje i leasing na osobno vozilo u vrijednosti 67.000 eura. Dugogodišnji sudac nije precizirao o kojem je vozilu riječ, osim da mu mjesečna rata za taj leasing iznosi 600 eura.

Turudić je prijavio i štednju supruge u iznosu od 64.000 eura te 20.000 američkih dolara, za koje navodi da potječu od štednje i sinovljevog dara.

Kao sudac Visokog kaznenog suda zarađivao je bruto iznos između 4200 i 4350 eura mjesečno. Usporedbe radi, plaća glavne državne odvjetnice na odlasku Zlate Hrvoj Šipek iznosi od 6750 do 6900 eura bruto.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kirin je triput covjek kao ti..

pozdravi babu na odlasku.. svoje fore ne mozete vise petom be da prodate..

. Svi skupa ste odavno zaradili svoje ruzne tikve..

New Report

Close