Turisti u sedam mjeseci Zagrebu donijeli 131 milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2016. u 16:50
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TZ organizira ostanak u Zagrebu za mnoge strane novinare, a uložena sredstva, kažu, višestruko se vraćaju kroz objave članaka, reportaža ili TV emisija.

Impresivnih 131 milijun eura od turista.

Okvirni je to prihod prvih sedam mjeseci zagrebačkog turizm aako računamo da su 1,066.553 turista, koliko ih je noćilo u Zagrebu od siječnja do kraja srpnja, trošila u prosjeku 123 eura po danu. Osim toga, u posljednjih pet godina broj turista u glavnome gradu gotovo se udvostručio. Dok je 2012. u srpnju Turistička zajednica zabilježila 79.097 dolazaka te 128.503 noćenja, ove godine u istom ljetnom mjesecu zabilježili su 128.243 dolaska te 253.192 noćenja, piše Večernji list.

A Zagreb se ove godine, prema podacima Ministarstva turizma, nalazi i među pet najposjećenijih destinacija, uz Dubrovnik, Rovinj, Poreč i Medulin. Respektabilne brojke nedavno je komentirao i ministar Anton Kliman, dodavši da se vidi da se u Zagrebu u posljednjih nekoliko godina radi na turističkom planu, što govori o kvalitetnom upravljanju destinacijom. Rezultat je to intenzivnog i konstantnog rada zagrebačke Turističke zajednice, koja glavni grad predstavlja na raznim sajmovima, no jedan od najznačajnijih oblika promocije je suradnja s medijima diljem svijeta.

TZ organizira ostanak u Zagrebu za mnoge strane novinare, a uložena sredstva, kažu, višestruko se vraćaju kroz objave članaka, reportaža ili TV emisija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close