Traže veće plaće u Ini: ‘Jeftini strani radnici nisu rješenje’

Autor: Poslovni dnevnik , 12. kolovoz 2024. u 07:00
Banke djelatnike na benzinskim postajama tretiraju kao siromašne, upozoravaju iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske/Goran Stanzl/PIXSELL

NSRH okuplja članove Ina Grupe iz logistike i maloprodajnih servisa, osobito vozače teretnih vozila, tj. cisterni, radnike na benzinskim postajama te radnike avio-servisa.

Nezavisni sindikat radnika Hrvatske (NSRH) priopćio je da je potrebno hitno i značajno povećanje plaća vozača, djelatnika na benzinskim postajama i u avio-servisima Ina Grupe te da su članovi tog sindikata u Ina Grupi spremni i na obustavu rada zbog premalih plaća.

NSRH okuplja članove Ina Grupe iz logistike i maloprodajnih servisa, osobito vozače teretnih vozila, tj. cisterni, radnike na benzinskim postajama te radnike avio-servisa.

Ističu da se često naglašava financijski uspjeh kompanije, no da unatoč tome mnoge radnike Ine, poput vozača i djelatnika na benzinskim postajama, banke zbog niskih plaća tretiraju kao siromašne jer s trenutačnim primanjima ne mogu podizati stambene kredite.

Vozač cisterne ima osnovnu plaću od 1000 eura neto, dok radnik na benzinskoj postaji ima osnovnu plaću od 800 eura neto. Kažu da ništa bolje ne prolaze ni radnici avio-servisa s 1000 eura neto, koji su zaduženi i za punjenje i provjeru ispravnosti goriva zrakoplova u vlasništvu države, što čini dodatan pritisak i povećava odgovornost.

Smatraju da dovođenje jeftine strane radne snage nije rješenje, kao ni da radnici rade dodatne poslove, nego hitno i značajno povećanje plaća radnika Ina Grupe.

Ina se, inače, u nedavnoj anketi portala MojPosao našla na visokoj poziciji najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close