Tragedija na Viru. Poginula mlada majka, suprug hitno operiran, dvoje djece teško ozlijeđeno, beba lakše

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. kolovoz 2024. u 12:21
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Teška prometna nesreća dogodila se sinoć na Viru. U naletu automobila poginula je jedna ženska osoba, a još su četiri ozlijeđene, među kojima troje djece.

U naletu vozila na predjelu Lozice na Viru poginula je mlađa žena, dok su njezin suprug u dobi od 28 godina i troje malodobne djece kolima hitne pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu.

Prema prvim informacijama na njih je, dok su hodali uz prometnicu, vozilom naletio mlađi muškarac. Neslužbeno se doznaje, da je bio pod utjecajem alkohola.

Očevidom je jutros do šest sati rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva.

Dok se čekaju rezultati očevida, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović otkrio je za HRT kakvo je stanje ozlijeđenih:

– Radi se o obitelji, ocu starom 28 godina s teškim ozljedama i on je trenutno u operacijskoj sali. Također je zaprimljen njegov trogodišnji sin koji je teško ozlijeđen. On je tijekom noći operiran i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja i u životno ugrožavajućem je stanju. Njegova četverogodišnja sestra je isto zadobila teške tjelesne ozljede, tijekom noći je operirana i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja. Trenutno nije životno ugrožena. Beba, njihov brat, koji ima 11 mjeseci zaprimljen je zbog okolnosti događanja. Ima lakše tjelesne ozljede i nalazi se na odjelu za dječju kirurgiju. 

Dodao je kako se kod svih troje teško ozlijeđenih nastavljaju mjere kirurškog i intenzivnog liječenja.

Policija objavila detalje: Pijani mladić pokosio cijelu obitelj

Policija je objavila detalje teške nesreće na Viru. U nesreći je, podsjetimo, poginula žena. Njen suprug i djeca su teško ozlijeđeni. “Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila sinoć oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake. Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo”, piše policija. “Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godina. Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede”, dodaje se. “U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet u vremenu od 00,40 do 05,30 sati. “Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovno prometu”, piše policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close