Temperatura pada i za 20 stupnjeva, prijeti opasnost od poplave: ‘Budite spremni na jače nevrijeme’

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2024. u 08:53
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U srijedu se očekuje pretežno suho, sunčano i vrlo toplo vrijeme, uz jačanje južnog vjetra. Bit će to najsunčaniji dan ovog tjedna u većem dijelu Hrvatske. Nakon toga slijedi oblačnije i kišovitije razdoblje, uz moguća nevremena, koje će trajati do petka, kada će osjetno osvježiti, praćeno sjevernim vjetrom, a na Jadranu lokalno i olujnom burom.

Danas će biti pretežno sunčano, no navečer na sjevernom Jadranu naoblačenje uz sve veću vjerojatnost za kišu i grmljavinu. U najzapadnijim krajevima, uz povremeno više oblaka, malo kiše može biti već i ranije. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a popodne u Međimurju i Hrvatskom zagorju jugozapadni.

Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo oslabjeti te sredinom dana okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Na sjevernom dijelu će zapuhati jugo koje će se do večeri proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 °C.

Iako će se u četvrtak ponegdje zadržati južina, s mogućim vrućinama na istoku, u petak nas očekuje značajno zahladnjenje i bura, a u najvišim predjelima gorja može pasti i snijeg, prognozirala je DHMZ-ova Tomislava Hojsak za HRT.

Vikend svjež

Vikend će donijeti manje kiše i slabiji vjetar, osobito na Jadranu, uz sunčana razdoblja. Međutim, za sredinu rujna bit će razmjerno svježe, osobito u unutrašnjosti, gdje će temperature u noći i jutarnjim satima pasti ispod 10 °C, a dnevne će se kretati oko 15 °C.

U srijedu će vrijeme ostati stabilno. Na istoku Hrvatske prevladavat će sunčano vrijeme, uz slabiji sjeverozapadni vjetar u odnosu na utorak. Jutarnje temperature bit će između 12 i 15 °C, dok će dnevne doseći oko 26 °C.

Komentirajte prvi

New Report

Close