Taksist ‘oderao’ putnice. Za kratku relaciju tražio 190 eura. Rekle mu da nemaju pa ih zaključao

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2024. u 14:00
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na objavi se skupilo nekoliko desetaka komentara koji “Lani” uglavnom savjetuju da ne pokušava razgovarati s vlasnikom već da se obrati policiji ili nadležnom ministarstvu

Taksi prevaranti i dalje operiraju gradom, a u najnovijem slučaju jedan od njih vožnju od 10 kilometara putnici je naplatio čak 190 eura. Radi se o relaciji Hipodrom – City Center East koju se autom može prijeći, prema Google Mapsu, za otprilike 16 minuta. Nezadovoljna putnica koja se na anonimnu objavu u Facebook grupi potpisala samo s “Lana”, opisala je kako ih je taksist “oderao” cijenom od gotovo 20 eura po kilometru. Navodi da se predstavio kao vozač Taxi Zagreba.

“Rekli smo mu da nemamo taj novac i nije htio otključati vrata dok ne platimo. Rekle smo da nismo toliko platile dok smo išle od Cityja prema hipodromu i da ta cijena nije realna” napisala je, no nije otkrila kako se situacija razriješila. U Facebook grupi za taksiste i njihove putnike zamolila je da joj netko da telefonski broj tvrtke Vlaho prijevoz kako bi razgovarala s vlasnikom, a navela je i da je taksist o kojem je riječ bio mlad.

Na objavi se skupilo nekoliko desetaka komentara koji “Lani” uglavnom savjetuju da ne pokušava razgovarati s vlasnikom već da se obrati policiji ili nadležnom ministarstvu. “Protupravno oduzimanje slobode kazneno je djelo, prijavite ga policiji… Otiđite na Ministarstvo prometa kod Butkovića koji je to dozvolio, ovako ako izda račun je legalno, nažalost… Opet Vlaho. Nije mi jasno kako i dalje funkcionira, a svaki tjedan ima nekoliko pritužbi na njega… Niti povratna avionska od Zagreba do Londona ne iznosi toliko, trajno oduzeti tzv. licencu”, pisali su članovi grupe, prenosi Večernji list.

“Lana” je objavila i fotografiju računa. Putovala je u subotu 10. ožujka u 23:40 sati, vjerojatno s koncerta Eda Sheerana koji će joj sada ostati u gorkom sjećanju. Brojni komentatori upozorili su je da, osim što ih je zaključao u auto, taksist nije napravio ništa ilegalno, jer im je izdao račun na kojemu piše cijena koju on ima pravo slobodno odrediti.

Komentirajte prvi

New Report

Close