Šuker i Maras u Saboru se prepucavali oko zakona o obrtu

Autor: Agencija VLM , 06. lipanj 2013. u 11:15
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dok je Maras govorio, braneći svoj zakon, i u svom govoru se osvrtao na loše poteze bivše Vlade a naglašavao kako sadašnja Vlada radi u korist obrtnika, Šuker je stalno dobacivao iz klupe

Raspravu o Zakonu o obrtu obilježilo je prepucavanje HDZ-ovog zastupnika Ivana Šukera i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, u kojem je deblji kraj izvukao HDZ-ovac. Naime, dok je Maras govorio, braneći svoj zakon, i u svom govoru se osvrtao na loše poteze bivše Vlade a naglašavao kako sadašnja Vlada radi u korist obrtnika, Šuker je stalno dobacivao iz klupe. Predsjedavajući Nenad Stazić (SDP) u više je navrata upozorio HDZ-ovca da prestane upadati u riječ jer da će dobiti opomenu. U jednom trenutku dvojac Šuker-Maras zakačio se oko nelikvidnosti.

– Nek uđe u zapisnik da je zastupnik Šuker rekao da je njegova Vlada smanjila nelikvidnost sa 22 na 45 milijarde – rekao je Maras, a njegov govor je Šuker opet prekidao, zbog čega mu je Stazić izrekao opomenu.

Šuker se nije dao smesti, htijući uzvratiti Marasu, no Stazić ga je upozorio da može dobiti i strožu sankciju.

– Gospodine Šuker, nemojte me tjerati da vam izreknem opomenu s oduzimanjem riječi – zaprijetio je Stazić nakon čega se Šuker smirio jer bi takva opomena značila da do kraja rasprave o navedenoj točki ne bi smio govoriti.

Jedna od spornih točaka u novom zakonu je izbor predsjednika Hrvatske obrtničke komore, a predlaže se da se predsjednika HOK-a bira istovremeno kada i predsjednike podružnica. Oporbenjaci smatraju da to predstavlja zadiranje ministarstva u odlučivanje komore, što ministar Maras negira.

Komentirajte prvi

New Report

Close