Subvencija za cestarinu na A1 Zagreb-Ploče

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. siječanj 2014. u 17:20
. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na kolegiju gradonačelnika objašnjeno je kako će se subvencionirati cestarina na A1 Zagreb-Ploče.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je danas da prometna izoliranost Dubrovnika odlazi u povijest jer je autocesta stigla do Ploča, a gradit će se i Pelješki most, te je najavio subvencioniranje cestarine do Ploča za stanovnike Dubrovnika.

Na kolegiju gradonačelnika objašnjeno je kako će se subvencionirati cestarina na A1 Zagreb-Ploče.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je govoreći o prijedlogu pravilnika o subvencioniranju cijene da će svi građani Dubrovnika koji putuju autocestom četiri puta na godinu plaćati subvencioniranu cestarinu 50 posto.

U vezi sa zračnim prometom, kako je rekao Vlahušić, počeli su razgovori o kupnji 40 tisuća karata s fiksnom cijenom od 50 eura u jednom smjeru i 100 eura za povratnu kartu na relaciji Dubrovnik-Zagreb. Novost je i da će povlaštene zrakoplovne karte imati svi građani juga Hrvatske, a ne samo Dubrovčani.

Svatko tko bude htio subvenciju za cestarinu najprije će morati popuniti tiskanicu u gradskom odjelu za turizam i poduzetništvo, gdje će dobiti odgovarajuće kupone koje će na izlasku s autoceste potvrditi te će s njima i računom to naplatiti u gradskoj upravi.

Kuponima će se moći koristiti samo građani, ne obrti i tvrtke, i to na ime osobe koja vozi automobil, a cestarina će se subvencionirati 50 posto, objasnio je Vlahušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close