Stižu podaci lokalnih stožera, značajnije širenje zaraze u nekoliko županija

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2021. u 10:30
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Idući tjedan očekuje se više od 100 tisuća doza cjepiva, zbog čega se u Zagrebu, u tjednu nakon Uskrsa, planira početak masovnog cijepljenja.

U Hrvatskoj se pogoršava epidemiološka situacija. Jučer su bila 1802 nova slučaja zaraze, što je gotovo 700 više nego prošlog petka, a udio pozitivnih među testiranima već je na 22%. Preminulo je još 16 osoba. Sve više zaraženih mora u bolnice gdje se liječi više od tisuću sto pacijenata, od kojih 115 na respiratoru. Zbog naglog porasta strože mjere uvedene su u Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Zagrebačkoj, Zadarskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, objavio je HRT. 

Stižu podaci lokalnih stožera. Teško je stanje u Primorsko-goranskoj županiji gdje je 299 novozaraženih, a troje umrlih u posljednja 24 sata. U riječkoj bolnici na liječenju je 100 oboljelih, a o 12 bolesnika skrbi se uz pomoć respiratora. Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 107 je novozaraženih, također troje preminulih. U Šibensko-kninskoj županiji 140 je novooboljelih, u šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih su tri na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi jedna osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Idući tjedan očekuje se više od 100 tisuća doza cjepiva, zbog čega se u Zagrebu, u tjednu nakon Uskrsa, planira početak masovnog cijepljenja. Priprema se punkt na Zagrebačkom velesajmu. Ravnatelj najveće hrvatske COVID bolnice u Dnevniku je upozorio da njihovi pacijenti uglavnom imaju između 50 i 60 godina.

Podaci lokalnih stožera:

●  U Osječko-baranjskoj županiji 55 novopozitivnih, dvoje umrlo
●  U Sisačko-moslavačkoj županiji 19 novozaraženih
●  Šibensko-kninska županija: 140 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije
●  Dvoje novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji
● Koprivničko-križevačka županija: 12 novih slučajeva bolesti COVID-19
● Osječko-baranjska županija: na koronavirus novopozitivno 55 osoba
● U Sisačko- moslavačkoj županiji 19 novooboljelih
● U Istri dvadeset novozaraženih, sve veći broj hospitaliziranih
● U Primorsko-goranskoj županiji 299 novozaraženih, troje umrlih

Komentirajte prvi

New Report

Close