Postavljaju kamere na 200 lokacija u Zagrebu. Snimat će ljude koji nepropisno bacaju smeće. Čak i noću

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2024. u 10:06
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako bi spriječili stanovnike da odlažu otpad na nepropisan način, iz Grada Zagreba su najavili i mogućnost postavljanja kamera.

Dosad su postavljene u blizini zelenih otoka i podzemnih spremnika na 47 lokacija po Zagrebu, a sad će biti postavljeno još puno novih.

Raspisan je natječaj vrijedan 1.2 milijuna eura za implementaciju sustava videonadzora na 200 javnih površina po gradu, a nabavljaju se kamere koje će se napajati putem solarnih ploča ili spajanjem na napajanje javne rasvjete, piše Večernji list.

S nadzornim centrom bit će spojene putem 4G komunikacijske infrastrukture, a da bi mogle uhvatiti kvalitetne snimke i tijekom noćnih sati, svaka od kamera morat će biti opremljena i infracrvenim osvjetljivačem. 

“Izvođač je dužan za svaku lokaciju napraviti detaljnu snimku stanja, predložiti optimalnu poziciju ugradnje sustava u odnosu na poziciju nadziranog područja te izraditi svu potrebnu dokumentaciju za izvedbu sustava”, piše u natječaju.

Kamere će morati i stvoriti snimke u visokoj rezoluciji te imati posebne filtre za maglu i blokadu svjetla automobilskih farova.

Komentirajte prvi

New Report

Close