Stiže aplikacija Crumbs. Nabavite hranu po najmanje 50 posto nižim cijenama

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2024. u 12:42
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Uskoro na tržište stiže aplikacija kojoj je cilj smanjiti bacanje hrane. Aplikacija se zove Crumbs te će povezivati kupce s prodavačima hrane (trgovinama, pekarama, voćarama…). Ono što prodavači nisu uspjeli prodati u fizičkim objektima korisnici će zahvaljujući aplikaciji Crumbs moći kupiti s popustom od minimalno 50 posto.

U Hrvatskoj se godišnje baci više od 280 tisuća tona hrane ili 71 kilogram po stanovniku. Gotovo 40 posto toga je jestiva hrana što je bio povod za nastanak aplikacije Crumbs.hr preko koje korisnici mogu pronaći hranu koja tijekom dana nije prodana u trgovinama, pekarama, restoranima, voćarnama i drugim ugostiteljskim objektima te ju kupiti po znatno nižoj cijeni.

Aplikacija funkcionira tako da korisnici na platformi mogu izabrati tzv. pakete iznenađenja u kojima su viškovi hrane od tog dana i preuzeti ih u trgovini ili kod ugostitelja s najmanje 50 posto popusta.

“Sadržaj paketa nije skroz poznat jer objekti ne znaju što će im od hrane ostati na kraju dana, no korisnici mogu biti sigurni da je ono što kupuju unutar roka trajanja i s popustima od 50 do 70 posto. Cilj platforme je smanjiti bacanje hrane i kroz povezivanje korisnika sa svima onima koji ju prodaju, doprinijeti održivijem društvu” – objašnjava Antonio Matušan, osnivač platforme Crumbs.hr.

Platforma zasad ima u bazi pedesetak prodajnih lokacija u Zagrebu i njihov broj raste iz dana u dan. Vlasnici objekata tu vide brojne prilike jer osim što ne moraju bacati neprodanu hranu, ostvaruju dodatni prihod i šire bazu kupaca.

Aplikacija će nuditi i druge proizvode s kratkim rokom trajanja poput svježeg cvijeća. Crumbs.hr počinje s radom u rujnu ove godine i za korisnike će biti besplatan, a s vremenom će nuditi i dostavu tako da kupci neće trebati osobno preuzimati proizvode na lokaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close