Poslovna 2021.
Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte

Stabilnost poslovanja i briga o ljudima bit će ključ uspjeha u 2021.

Ovu godinu završavamo s pozitivnim rezultatom, nikada stabilnije financijske slike. Zatvorili smo gotovo 100 milijuna eura gubitaka iz prethodnih desetljeća 
i jednako toliko investirali.

Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte
08. prosinac 2020. u 09:10
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Ova godina ostat će među onima koje pamtimo. Osim sa zdravstvenog aspekta, pamtit ćemo je i zbog promjena koje je izazvala ili ubrzala u poslovnom svijetu. Vrlo brzo nas je, već i prije kraja prvog kvartala, izazvala da se svi globalno prilagodimo „novom normalnom“. U poštanskom svijetu to je značilo da ne prestajemo s našim operativnim aktivnostima niti jedan dan, unatoč zatvaranju većine gospodarskih aktivnosti u vrijeme lockdowna, pa i potresa u Zagrebu, ali i kroz brzo usvajanje kriznog plana poslovanja. Odluka da troškove prilagođavamo padu prihoda koji se dogodio preko noći za ozbiljan segment našeg temeljnog poslovanja, a da investicije ne zaustavljamo te da snažno ulažemo upravo u razvoj Paket24 usluge, pokazala se ispravnom. Ovu godinu završavamo s pozitivnim rezultatom, nikada stabilnije financijske slike. Zatvorili smo gotovo 100 milijuna eura gubitaka iz prethodnih desetljeća i jednako toliko smo investirali.

Strategija Pošta2022. doživjela je u ovoj godini još jednom potvrdu da je naglasak na digitalnim uslugama i razvoju bio pravi smjer, tako da nismo trebali tražiti alternative u poslovanju, već ubrzati ono što ionako radimo. Kao tvrtka smo pokazali svoju raspoloživost građanima. Od dostave u vrijeme kad je sve bilo u mirovanju, preko sve većeg broja OPG-ovaca i domaćih proizvođača na našoj web trgovini Žuti klik, dostavi mirovina umirovljenicima na kućne pragove do proširenja lepeze usluga za naše partnere u poštanskim uredima, čime garantiramo dostupnost brojnih usluga. Iduće godine građani će se upoznati s još većim benefitima koje ćemo pružiti- paketomatima i korisničkim portalom.

Ponosan sam na sve kolegice i kolege koji su se pokazali kao važan dio svake zajednice neumornim radom i predanošću. Podizanje uvjeta rada na kojima smo radili posljednje dvije godine nastavit ćemo i u idućoj godini. Stabilnost koju smo postigli i snažan razvoj ljudi i procesa bit će naš temelj za uspješnu 2021. godinu.

Vjerujem u snažan gospodarski oporavak u kojem ćemo svi sudjelovati, kao i u optimizam, koji uvijek izađe na vidjelo u teškim vremenima. Kao prilično sportska nacija znamo biti odličan tim u izazovnim vremenima koja su nam i prilika da budemo bolji i ostavimo našoj djeci kvalitetnu perspektivu. Svim kolegama u biznisu želim da budu što uspješniji i što više investiraju u gospodarske aktivnosti.

New Report

Close