Srušen luksuzni motel otvoren još 1984. godine. Evo što će ga zamijeniti

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2024. u 09:54
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

U tijeku su radovi rušenja legendarnog motela Plitivice na zagrebačkoj obilaznici. Objekt je srušen u sklopu projekta kojeg provode Hrvatske autoceste, a riječ je o uređenju odmorišta Zagreb, na autocesti Bregana-Zagreb-Lipovac.

Luksuzni motel otvoren je 1984. godine, a zadnje goste je primio 2023. godine. Za obnovu nije bio.

– U novom, kada bude sve gotovo, bit će nova benzinska postaja sa svojim sadržajima, bit će parkiralište i ugostiteljski objekt i još jedan objekt koji je predviđen za kampere, izjavio je Davor Barac, glavni inženjer, Hrvatske autoceste.

Vrijednost projekta je 7,59 milijuna eura, a radi se na površini od 210.000 kvadrata. Najzahtjevnije će biti rušenje starog nadvožnjaka, dok je novi već izgrađen.

– Negdje do kraja rujna će biti sve srušeno. Preko nadvožnjaka će se moći s jedne na drugu stranu. Ne kao prije, ako si išao s desne strane da možeš samo na desnu stranu i jedino pješice. Sada će se vozilima moći i na jednu i na drugu stranu, pojasnio je za HRT Anton Smoljo, glavni nadzorni inženjer.

Mjesečno na toj prometnici, u prosjeku prođe 76.000 automobila, dok će kapacitet odmorišta biti za oko 7600 vozila. U tijeku je i regulacija prometa.

– Ovo je četvrta faza od šest regulacije prometa koja je najzahtjevnija i najduže traje dok se ne završi nadvožnjak. Planira se, ako bude sve u redu, da bi u desetom mjesecu mogli preusmjeriti promet na autocestu, rekao je Davor Barac, glavni inženjer, Hrvatske autoceste.

Cijelo novo odmorište, već preimenovano u odmorište Zagreb, trebalo bi biti gotovo u ožujku 2025. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>”U tijeku su radovi rušenja legendarnog motela Plitivice na zagrebačkoj obilaznici.”</p>
<p> </p>
<p>Uključite spell checker ili barem malo provjerite što piše prije objave. Niste 24 sata i slični.</p>

New Report

Close