Sramotno da Hrvatska nema registar državne imovine

Autor: Poslovni dnevnik , 10. srpanj 2013. u 21:59
Sjednica sabora/PIXSELL

Za Gorana Marića (Klub HDZ-a) osnovna misao vodilja zakona je “pravo na otuđenje, opterećenje, ograničenje i odricanje prava.

Sramotno je da Hrvatska još nema jedinstvenog registra državne imovine i da se Saboru oduzimaju ovlasti za raspolaganje tom imovinom, poručili su u srijedu saborski zastupnici raspravljajući o Vladinu prijedlogu zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u državnom vlasništvu.

Činjenica da u 20 godina postojanja nije uspostavljen registar nekretnina pokazuje do koje mjere smo konsolidirani kao država i do koje mjere vodimo računa o tome što je država, ustvrdio je Milorad Pupovac (SDSS). "Popis imovine se mistificira, čudno je da se u informatičko doba, kakvo je 21. stoljeće to ne može napraviti", istaknuo je laburist Branko Vukšić. I dok vladajući SDP tvrdi da predloženi zakon ima preduvjete poboljšati sustav upravljanja državnim imovinom, oporba zakon "čita" drugačije. Za Gorana Marića (Klub HDZ-a) osnovna misao vodilja zakona je "pravo na otuđenje, opterećenje, ograničenje i odricanje prava". Smisao ne može biti otuđenje, nego učinkovito upravljanje državnom imovinom, naglašava Marić i dodaje kako se u tome i prepoznaje najava prodaje Croatia osiguranja, HPB-a te davanje u koncesiju autocesta. "Daju li se autoceste u koncesiju sve će platiti narod", ističe Marić.

Komentirajte prvi

New Report

Close