Spajanjem fakulteta nastaje – Sveučilište Algebra Bernays s gotovo 2800 studenata na 28 studijskih programa

Autor: Josipa Ban , 03. srpanj 2024. u 06:00
U vodstvu novospojeog sveučilišta bit će Mario Petrović, Mislav Balković i Damir Jugo/R. Anić/PIXSELL

Spajanje Algebre i Bernaysa prvi je slučaj udruživanja obrazovnih institucija u Hrvatskoj.

Spajaju se Sveučilište Algebra i Veleučilište Edward Bernays, najavili su osnivači i čelnici ovih privatnih obrazovnih učilišta na konferenciji za medije. Proces je počeo jučerašnjim potpisivanjem memoranduma o razumijevanju.

Planira se da bi proces udruživanja trebao završiti u posljednjem kvartalu 2024. jer je potrebno odraditi brojne organizacijske i formalne korake. Tada bi trebao biti potpisan i završni ugovor.

Buduća ustanova zvat će se “Sveučilište Algebra Bernays”, a nastat će u idućoj akademskoj godini. Bit će to najveće privatno sveučilište u RH na kojem će studirati gotovo 2800 studenata na 28 studijskih programa te će zapošljavati 250 djelatnika.

Spajanje Algebre i Bernaysa prvi je slučaj udruživanja obrazovnih institucija u Hrvatskoj. Dužnost rektora Sveučilišta Algebra Bernays obnašat će Mislav Balković, dosadašnji rektor Sveučilišta Algebra dok će Damir Jugo, dosadašnji dekan Bernaysa, preuzeti dužnost predsjednika Upravnog vijeća Sveučilišta.

Mario Petrović, osnivač i dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Bernaysa, bit će dio upravljačke strukture nove grupacije. Učinci ovog udruživanja bit će velika sinergija koja će rezultirati proširivanjem portfelja prijediplomskih i diplomskih studija te će omogućiti iskorak u nova područja i polja znanosti, poručeno je.

“Spajanje se temelji na zajedničkoj viziji stvaranja inovativnog i dinamičnog obrazovnog okruženja koje potiče izvrsnost u znanosti, istraživanju i obrazovanju”, istaknuo je Balković.

Plan je da se kroz idućih pet akademskih godina pokrene niz novih studija, projekata te programa obrazovanja odraslih i specijaliziranih MBA programa.

Komentirajte prvi

New Report

Close