Snaga hrvatske hrane ciklus je stručnih okruglih stolova koji su se tijekom 2013. i 2014. u organizaciji Poslovnog dnevnika afirmirali kao mjesto susreta proizvođača, predstavnika relevantnih državnih i lokalnih institucija, te znanstvene zajednice u svrhu poboljšanja dijaloga, te promoviranja novih ideja, koncepata i prijedloga koji bi rezultirali povećanjem hrvatskih kapaciteta proizvodnje hrane, kao ključnog preduvjeta budućeg održivog, kako ekonomskog, tako i šireg društvenog razvoja.
U Osijeku 11. studenog 2014. na Poljoprivrednom fakultetu Poslovni dnevnik organizirao je konferenciju "Snaga hrvatske hrane", za vrijeme koje su sudionici imali priliku nazočiti radionicama na sljedeće teme:
– 'Potencijal slavonske svinje'
– 'Rastu li u Hrvatskoj voćni plodovi uspjeha'
– 'Kuda idu hrvatski povrtlari'
– 'Ima li svjetla na kraju tunela za govedare i mljekare?'
Iz priloga u tekstu preuzmite sljedeće prezentacije predavača koji su nazočili konferenciji u Osijeku:
- Prof. dr. Josip Borošić: Kuda idu hrvatski povrćari?
- Horwath: Može li Slavonija globalno?
- Žaklina Jurišić, HGK: Hrvatska poljoprivreda 2030. godine
- Prof. dr. sc. Tajana Krička: "Potencijal proizvodnje biomase i bioenergije iz poljoprivrede u Hrvatskoj"
- Doc.dr.sc. Vladimir Margeta: Potencijal crne slavonske svinje – fajferice
- Andreja Martonja Hitrec: Kuda idu hrvatski voćari?
- Drago Solić, dipl.ing. : Proizvodnja mlijeka i mesa
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu