Sindikati igraju prljavo s Vladom oko ZOR-a, kaže Prgin

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2013. u 16:18
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Novi čelnik HUP-a Dalmacije, Goran Prgin iz tvrtke NCP u Šibeniku, pozvao je Vladu RH da počne donositi zakone koji se neće mijenjati za tri ili šest mjeseci.

Novi čelnik HUP-a Dalmacije, Goran Prgin iz tvrtke NCP u Šibeniku, pozvao je Vladu RH da počne donositi zakone koji se neće mijenjati za tri ili šest mjeseci i dolaskom neke druge vlade i političke opcije, već zakone koji će trajati. Prgin se zapitao zašto ne izlazimo iz krize, a vidimo da se zemlje u okruženju već ekonomski oporavljaju, piše Tportal.hr.

"Poduzetnici u Dalmaciji već su došli do dna i nijedna banka im više neće davati kredite. Dovoljan je podatak da od 79 najvećih tvrtaka u državi, samo njih šest je iz Dalmacije. Za sada nas od kraha samo izvlači turizam. Osim toga, Vlada ne donosi novi Zakon o radu bez kojeg nema oporavka. A otvoreno ću reći, u svemu tome sindikati igraju prljavu igru', kazao je Goran Prgin na konferenciji za medije HUP-a Dalmacije.

Jozo Tomaš, vlasnik hotela Park, govorio je o temi nesigurnosti ulaganja i brzim zakonskim izmjenama što stvara nesigurnost i negativnu sliku o našem turizmu. 'Nedavno smo objavili da je Splitsko-dalmatinska županija ovogodišnji turistički rekorder s dva milijuna gostiju i 12 milijuna noćenja. Dodatno ohrabruju fenomenalni rezultati u Dalmaciji u listopadu.

Ali sve to može biti ugroženo najavljenim povećanjem PDV-a u turizmu za 30 posto, s deset na trinaest posto. U turizmu gdje se poslovi sklapaju šest do 12 mjeseci unaprijed, takve neplanirane i jednostrane odluke postaju velik problem i idu na teret ionako minimalne dobiti hotela ili agencija', zaključio je Tomaš.

Komentirajte prvi

New Report

Close