Sindikat prometnika vlakova: Nekorektno je prozivati HŽ prije završetka istrage

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. rujan 2014. u 13:10
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske (SPVH) nekorektnima je ocijenio prozivke Sindikata strojovođa Hrvatske (SSH) na račun HŽ Infrastrukture.

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske (SPVH) nekorektnima je ocijenio prozivke Sindikata strojovođa Hrvatske (SSH) na račun HŽ Infrastrukture vezano uz sinoćnju nesreću putničkog vlaka kod Kaštela Starog, ističući da će odgovornost utvrditi istraga te da "apriorno prozivanje" ne vodi ničemu.

SSH je sinoć u priopćenju prozvao HŽ Infrastrukturu da nakon nesreće vlaka, odnosno iskliznuća lokomotive iz tračnica nakon udara u odron stijene, cijeli sat nisu propustili službe za pomoć teže ozlijeđenom strojovođi te putnicima koji su bili u šoku, kao i da prije prolaska vlaka, unatoč jakim kišama, nisu pregledali prugu.

Iz SPVH danas, pak, ističu da SSH koristi "za njih uobičajenu praksu sotoniziranja", postavljajući se iznad sustava ili "narodski rečeno postavili su se papskiji od pape".

"Snosi li HŽ Infrastruktura svoj dio odgovornosti i koliko utvrdit će istraga kojoj je cilj da ustanovi okolnosti događaja. Mi u SPVH-u nismo u ovom slučaju ničiji advokati i nije nam niti najmanja namjera braniti ni Upravu HŽ Infre, kao ni pojedince, ali smatramo da je u najmanju ruku nekorektno da Sindikat strojovođa Hrvatske na ovakav način komunicira s javnošću", navodi u priopćenju tajnik SPVH Anto Iličić.

Tvrdi kako svaki ovakav događaj zahtijeva pomne i temeljite istrage kako bi se utvrdili uzroci pogreške ili pogrešaka te ispravili da se ne ponove.

"Apriorno prozivanje ne vodi ničemu osim stvaranja klime prozivanja i traženja krivca po svaku cijenu. Nemojmo zaboraviti da nam je prvenstveni cilj otkriti uzroke nesreće i otkloniti ih kako se takvi događaji ne bi ponavljali. A za osude – te ovlasti ima netko drugi", zaključuje Iličić u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close