SDP opet zakasnio, no ovaj put bez kazne

Autor: Poslovni.hr/HRT , 16. ožujak 2014. u 10:56
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što su lani platili pet milijuna kazne, SDP se obratio Ustavnom sudu koji je ukinuo članak zbog kojeg je SDP kažnjen.

SDP je izvijestio kako je u skladu s Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu Državnom uredu za reviziju i Fini u zakonom predviđenom roku. Izvješće, međutim, nije na vrijeme predano Državnom izbornom povjerenstvu, što je i obveza svih stranaka koja se ove godine primjenjuje prvi put.

SDP je godišnji financijski izvještaj za 2013. predao Državnom izbornom povjerenstvu sa zakašnjenjem, u petak 14. ožujka. Zakasnio je zbog tehničkog previda odjela računovodstva, a propust je samoinicijativno ispravljen čim je uočen, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a. U SDP-u napominju kako su financijski izvještaji, zajedno s godišnjim programom rada, financijskim planom i izvješćem o donacijama, objavljeni u roku na stranicama stranke sdp.hr.

Ovaj put SDP, međutim, neće platiti kaznu. Nakon što su prošle godine zbog identične pogreške ostali bez pet milijuna kuna, SDP-ovci su Ustavnom sudu poslali prijedlog za ocjenu ustavnosti tog zakona s Ustavom. Ustavni sud ukinuo je članak zbog kojeg je SDP kažnjen.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nikolson,

Daj da vidim kukuriku projekt za koji je povucen novac.
Molim lijepo, daj pobroji s tim da ne bude iz pretpristupnih fondova.
Projekt i iznos, po mogucnosti link na neki dokaz.
Pa grcic ti je sam rekao da ne moze povlaciti jer nisu jos “isprogramirali”

a mozes i podvuci crtu za 2H 2013, da vidimo neto efekt

Buco
Id.iot si ti kada tvrdiš da nije povučeno ništa novaca iz EU.

Idioti

Tako i drzavom upravljaju

Zbog takvih stvari smo povukli 0,00 EUR iz EU

New Report

Close