Rast 35% do kraja 2030.

Autor: Poslovni dnevnik , 30. ožujak 2014. u 21:59
Proizvodnja goveđeg mesa ima potencijal/Ž. Bašić/PIXSELL

Proizvodnja govedine.

Proizvodnja goveđeg mesa ima potencijal rasta, no treba potaknuti suradnju između primarnih proizvođača i industrije, istaknuto je na sjednici Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji goveđeg mesa.

Predviđa se da će na svjetskom tržištu doći do povećane potražnje za goveđim mesom i smanjenja cijena stočne hrane. Prema FAO-u, proizvodnja goveđeg mesa u Hrvatskoj ima potencijal rasta od 35% do kraja 2030. Hrvatski građanin godišnje pojede u prosjeku samo 10 kg goveđeg mesa, a prosjek EU je 16 kg. Radi se na ubrzanju davanja u zakup državnoga poljoprivrednog zemljišta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close