Proizvodnja goveđeg mesa ima potencijal rasta, no treba potaknuti suradnju između primarnih proizvođača i industrije, istaknuto je na sjednici Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji goveđeg mesa.
Predviđa se da će na svjetskom tržištu doći do povećane potražnje za goveđim mesom i smanjenja cijena stočne hrane. Prema FAO-u, proizvodnja goveđeg mesa u Hrvatskoj ima potencijal rasta od 35% do kraja 2030. Hrvatski građanin godišnje pojede u prosjeku samo 10 kg goveđeg mesa, a prosjek EU je 16 kg. Radi se na ubrzanju davanja u zakup državnoga poljoprivrednog zemljišta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu