Prvi puta nakon 20 godina, u Zagrebu kreću radovi na novoj tramvajskoj trasi

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2024. u 08:23
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nova tramvajska pruga spojit će Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom, gdje će se izgraditi zaokretnica i objekt ZET-a.

Danas počinju radovi na proširenju i rekonstrukciji Sarajevske ceste, novom južnom cestovnom ulazu u Zagreb, ali i prvom proširenju tramvajske mreže u Zagrebu nakon dvadeset godina.

Danas u podne gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet obilježit će početak radova na Sarajevskoj cesti kod križanja s Vatikanskom ulicom.

Radovima je obuhvaćena izgradnja 1.8 kilometara ceste te 2.25 kilometara tramvajske pruge. Nova tramvajska pruga spojit će Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom, gdje će se izgraditi zaokretnica i objekt ZET-a.

Nova prometnica koju gradi Grad Zagreb nadovezuje se na projekt Hrvatskih autocesta, koje izvode novi cestovni vijadukt preko Ranžirnog kolodvora Zagreb i spoj do mreže autocesta, čime će biti otvoren novi južni ulaz u grad.

Vrijednost radova na Sarajevskoj cesti je 25 milijuna eura, za što se očekuje većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine, prenosi Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close