Projekt TransVet: Kvalitetna praktična nastava tijekom školovanja

Autor: HUP , 30. listopad 2014. u 21:59
Osim HUP-a, u projektu su sudjelovali partneri iz Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Republike Češke i Norveške

Osim HUP-a, u projektu su sudjelovali partneri iz Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Republike Češke i Norveške.

Nakon dvije godine rada – završio je TransVet projekt (Prijelaz iz škole na radno mjesto) kojeg je sufinancirala Agencija za mobilnost i EU programe u sklopu programa Leonardo da Vinci.

Osim HUP-a, u projektu su sudjelovali partneri iz Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Republike Češke i Norveške, redom strukovne škole i jedno socijalno poduzeće. Hrvatska udruga poslodavaca predstavljala je svijet rada i poslodavački glas. Projekt je završio konferencijom u Portugalu uz nazočnost predstavnika portugalskim javnih tijela, drugih strukovnih škola i akademske zajednice. Naglasak ja, između ostalog, bio stavljen na nužnu suradnju osoba iz različitih regija i zemalja EU kako bismo se bolje razumjeli i lakše surađivali. Mnogo pozornosti bilo je posvećeno i tretmanu različitosti, kako rodnih tako i osoba s posebnim potrebama i mogućnostima potpomognutog zapošljavanja.  

Projekt koji je započeo u 2012. imao je za cilj kroz studijska putovanja i zajednički rad međunarodnih partnera identificirati primjere dobre prakse vezane za izvođenje praktične nastave, nadzor provođenja, metode i alate za praćenje provođenja iste. Jedan od rezultata projekta su i smjernice koje nastoje pomoći poslodavcima, školama i đacima na praktičnom usavršavanju. Ukazalo se na važnost prijelaza iz razreda u svijet rada, a sve to je moguće samo uz dobru suradnju s poslodavcima, koje u ovom projektu nije nedostajalo. Poslodavci često ukazuju na činjenicu kako nisu zadovoljni obrazovanjem mladih ljudi, koji izlaze iz škola potpuno nepripremljeni za rad. Još jednom je utvrđena snažna veza  između praktične nastave i uspješnog kasnijeg zapošljavanja – oni s boljim praktičnim iskustvom se lakše zapošljavaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close