Prginova NCP Grupa nastavlja s radom u predstečaju

Autor: Suzana Varošanec , 08. svibanj 2017. u 15:36
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za povjerenika u ovom predmetu imenovan je Antun Kovačević, dok je vjerovnicima upućen sudski poziv da u roku od 15 dana Financijskoj agenciji prijave svoje tražbine.

Trgovački sud u Zadru danas je otvorio postupak predstečajne nagodbe nad dužnikom NCP-Nautički centar Prgin – Grupa, inače zastupanog po direktoru Goranu Prginu, i to zbog prijeteće nesposobnosti za plaćanje. To znači da svoje postojeće obveze ovaj dužnik ne može ispuniti po dospijeću; aime, na dan izdavanja Finine potvrde evidentirano je 34 dana neprekidne blokade zbog nepodmirenih osnova za plaćanje evidentiranih u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u iznosu od 138 milijuna kuna.

Za povjerenika u ovom predmetu imenovan je Antun Kovačević, dok je vjerovnicima upućen sudski poziv da u roku od 15 dana Financijskoj agenciji prijave svoje tražbine. Sudskim rješenjem pozvani su tvrtka NCP – Grupa i povjerenik da u roku od 8 dana od dana objave tablice prijavljenih tražbina, dostave pisano očitovanje o svakoj prijavljenoj tražbini, priznaju li je ili osporavaju, uz obveznu naznaku iznosa za koji se tražbina osporava i razloga osporavanja. Također, oni trebaju omogućiti uvid u isprave iz kojih proizlaze tražbine navedene u popisu imovine i obveza. Ispitno ročište zakazano je za 6. lipanj.

Komentirajte prvi

New Report

Close