Od početka pandemije među najglasnijima protiv strogih protuepidemioloških mjera i zatvaranja su ugostitelji. Njih je, kažu, ova kriza dovela do ruba ekonomskog opstanka, piše Glas Istre.
Nedavno je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite najavio da će za Istarsku županiju zatražiti izuzeće od nekih mjera od 8. siječnja, što znači da bi tada i ugostiteljski objekti mogli ponovo početi s radom. Predsjednik Ceha ugostitelja Istarske županije Stanislav Briškoski rekao nam je da su razgovori upravo na tu temu bili u tijeku prošli utorak prijepodne, kad ih je prekinula vijest o potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.
– Prvotni datum koji je bio definiran odnosio se na 21. prosinac, ali mjere su se nedefinirano nastavile i nakon toga, bez nekog određenog datuma do kad bi mogle biti na snazi. Svima nam je u interesu da se epidemiološka situacija popravi. Sad ćemo se zbog novonastale situacije svi fokusirati da što prije pomognemo na bilo koji način Petrinji, Sisku i okolnim mjestima, ali uskoro ćemo sjesti za stol s nadležnima i pregovarati o mogućnostima i datumu otvaranja. Mislim da nas svih zanima što se planiralo napraviti zatvaranjem objekata i je li se to i ostvarilo, te da vidimo što ćemo i kako dalje.
Ugostitelji više od 70, 80 dana nisu radili kako treba u 2020. godini, a siječanj i veljaču niti ne treba uzeti u obzir, to su uvijek dosta slabi mjeseci. I sa slabijom turističkom sezonom ipak nam je dobro išlo i sve je bilo u redu dok Istra nije sredinom kolovoza došla na crvenu listu. Tad se osjetio ekstreman pad gostiju koji nimalo nismo zaslužili, ni po čemu, kaže Briškoski.
Cijeli članak pročitajte ovdje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Za shvatiti tko je predsjednik ceha ugostitelja Istre dovoljno je na tripadvisoru pogledati njegove odgovore nezadovljnim gostima.
Uključite se u raspravu