‘Požar’ uključiti u izradu energetske strategije

Autor: Marija Brnić , 27. srpanj 2017. u 21:59
Ministar Goran Marić i dr. Goran Granić

Ministar državne imovine obišao Energetski institut i razgovarao s ravnateljem.

Ministar državne imovine Goran Marić službeno je posjetio Energetski institut Hrvoje Požar, no što je bio razlog susreta s ravnateljem Goranom Granićem i stručnjacima Instituta, te o čemu se konkretno razgovaralo ostalo je nepoznato.    

Na službenim stranicama i Ministarstva i Instituta navodi se kako je ministar upoznat s organizacijom i aktivnostima Instituta, te se razgovaralo o aktualnim temama iz energetike, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a "na kraju posjeta svi prisutni su iskazali potrebu snažnijeg uključivanja Instituta u rješavanju energetskih problema u Hrvatskoj".

O kojim se konkretno problemima radi, nisu ni u Institutu Hrvoje Požar spremni puno govoriti. Neslužbeno se tek čuje da je Institut zainteresiran za sudjelovanje u osmišljavanju energetske strategije.

Granić nam je kratko odgovorio da je ministar Marić u posjet došao na njegov poziv, te da su mu predstavljene aktivnosti Instituta u Hrvatskoj i u inozemstvu budući da je Institut u vlasništvu RH. Institut posluje na tržištu, a više od 60 posto aktivnosti realizira izvan Hrvatske, najviše u regiji, istočnoj Europi i Africi. "Nikakvih posebnih zaključaka nije bilo", kratko je poručio Granić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close