Policajci htjeli naplaćivati nepostojeće prekršaje u prometu, pa zaustavili vozačicu USKOK-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. srpanj 2024. u 13:35
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nisu od nje tražili plaćanje navodnog prekršaja, već su zatražili broj njezinog mobitela poručivši joj da će ju kontaktirati

 Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice prometnih policajaca okrivljenih da su od Uskokove vozačice pokušali naplatiti kaznu za nepostojeći prometni prekršaj.

Tužiteljstvo je nakon provedene istrage izvijestilo da optužnicom tereti 35-godišnjeg i 33-godišnjeg policajca za zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Sumnjiče ih da su koristili ovlasti pripadnika prometne policije raspoređenih na poslove auto-ophodnje na području Jastrebarskog, a sve kako bi ostvarili nepripadnu materijalnu korist.

Pritom su neovlašteno napustili područje Policijske postaje Jastrebarsko, a kako bi prikrili svoje postupanje zamijenili su službeno vozilo s policijskim oznakama onim bez oznaka.

Potom su se odvezli na državnu cestu D-10 na kojoj ih se kroz službene evidencije zaduženja nije moglo locirati.

Kod izlaza za Vrbovec, u nakani da vozačima najprije predoče počinjeni prometni prekršaj, a zatim za sebe zadrže naplaćeni novac na ime kazni za navodni prekršaj, zaustavili službenu vozačicu Uskoka koja je vozila državnoodvjetničke dužnosnike.

Uskok odmah obavijestio policiju

Okrivljenici su od Uskokove vozačice zatražili prometnu i vozačku dozvolu, navodeći da je upravljala nedozvoljenom brzinom.

No, kad su shvatili da su zaustavili službeno vozilo Uskoka, nisu od nje zatražili plaćanje navodnog prekršaja, već su zatražili broj njezinog mobilnog telefona, poručivši joj da će je kontaktirati, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja.

Prilikom navodnog službenog postupanja vozačici nisu izdali dokument o počinjenom prekršaju niti su isti stvarno utvrdili, dodaje Uskok.

U Uskoku ističu da su aktivnosti okrivljenika pobudile sumnju u zakonitost njihovog postupanja pa su odmah obavijestili policiju.

Okrivljenici su, radi prikrivanja nezakonitog postupanja, u izvješću o obavljanju službe naveli da su tog dana nadzirali brzinu kretanja vozila u mjestima Jastrebarsko, Donji Desinec i Klinča Sela te podaci vozača prema kojima su postupali, što nije odgovaralo istini.

Komentirajte prvi

New Report

Close