‘Pokažimo potencijal Gorskog kotara cijeloj zemlji’

Autor: Ana Roksandić , 25. travanj 2024. u 22:00
David Bregovac, načelnik Općine Fužine /N. Pavletić/PIXSELL

Razvojni makroekonomski pokazatelji za kontinentalnu Hrvatsku pokazuju stabilan, ali sporiji rast u usporedbi s obalnim dijelom zemlje.

Daljnji razvoj zemlje nije moguć bez poticanja gospodarskih aktivnosti u kontinentalnim i ruralnim područjima Hrvatske. Razvojni makroekonomski pokazatelji za kontinentalnu Hrvatsku pokazuju stabilan, ali sporiji rast u usporedbi s obalnim dijelom zemlje.

Kako gospodarstvo u ovim regijama dovesti na višu stepenicu bila je tema stručne konferencije “Održiva budućnost kontinentalne i ruralne Hrvatske” u organizaciji Poslovnog dnevnika. Domaćin je bila Općina Fužine.

“Općina Fužine je tako blizu i tako daleko, rekao bih. Imamo samo 1500 stanovnika, a ideja nam je pokazati državi potencijal Gorskog kotara i drugim dijelovima Hrvatske”, kazao je u uvodnom obraćanju načelnik Općine Fužine David Bregovac ističući da NPO može doprinjeti razvoju cijelog Gorskog kotara, no to nažalost nije prepoznato.

Poznata gorska rivijera ove godine slavi 150 godina turizma. Fužine se nalaze u Primorsko-goranskoj županiji, a Petar Mamula, zamjenik župana te županije rekao je da su već organizirali nekoliko sličnih skupova koji su imali za cilj otvoriti neka pitanja o tome kako da iskoristimo veliki neiskorišteni resurs.

Puno o potencijalnom razvoju kraja zna Iva Novak, ravnateljica Uprave za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova. Novak je kazala da i poslovno i privatno voli Fužine, a vjeruje da će konferencija biti inspiracija za daljni razvoj kontinentalnih krajeva.

Komentirajte prvi

Organizator
Organizator

New Report

Close