Podstanar iz pakla: Splićanin je morao sve izbaciti iz stana, ostali su goli zidovi

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2022. u 09:59
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podstanara je uzeo na preporuku prijatelja, a čak mu je i snizio cijenu najma. Jedna najamnina više u slučaju štete, kaže, ne može mu ni približno pokriti to što se dogodilo.

Jedan Splićanin ostao je u šoku nakon što je ušao u stan koji je iznajmljivao. Podstanar je godinu i pet mjeseci živio u tom stanu, a vlasnik kaže kako je u početku sve bilo super. Stvari su se promijenile kada jedno vrijeme nije bio kod kuće, a njegova je majka od podstanara uzimala stanarinu tako da ju je on uvijek dočekao u dvorištu.

– U početku nam nije bilo ništa sumnjivo jer dok sam ja bio kod kuće uvijek bih bacio oko na stan. Bilo bi uredno, ali nisam ni u snu mogao očekivati ovo – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju i dodao da je ‘pao na guzicu’ kada je ušao u stan.

– Smeća je bila na sve strane, a smrad je teško dočarati riječima – kazao je i odmah dao rok od mjesec dana da podstanar sve počisti i iseli se. Tada mu je podstanar rekao da će sve srediti, a zapravo ga je zavlačio. Na kraju je tek u travnju izašao iz stana i to zato što je vlasnik došao i iznio mu stvari.
– Stan je bio u takvom stanju da sam sve morao izbaciti. Frižider, mašina, kauč, krevet, ormari, ma sve sam pobaca jer je smrdilo. Ostali su goli zidovi. Sad moram sve nanovo jer mi je napravio 10 puta više štete nego koristi – govori Splićanin.

Ugovor je imao, ali mu to u ovom slučaju ama baš ništa nije značilo.

– Imali smo potpisan ugovor, gdje je sve bilo navedeno. Dao mi je i jednu najamninu više u slučaju štete, ali taj iznos ovo ne može ni približno pokriti – objašnjava.

Komentirajte prvi

New Report

Close