Posao po mjeri
Konferencija

Podržimo održivo: Izgradnja radne snage za budućnost

Transformacija na djelu krovna je tema ovogodišnje konferencije kojom se naglašava važnost konkretnih akcija i stvarnih promjena.

Promo
01. kolovoz 2024. u 22:00
Konferencija se održava 9. i 10. rujna/Pixabay

Peto izdanje konferencije HGK Podržimo održivo 9. i 10. rujna u Zagrebu stavlja održivost u središte poslovnih strategija i iznova inspirira poduzeća na stvaranje održivih poslovnih modela koji nadilaze regulativne zahtjeve.

Transformacija na djelu krovna je tema ovogodišnje konferencije kojom se naglašava važnost konkretnih akcija i stvarnih promjena.

Esko Aho

Bivši premijer Finske i bivši izvršni predsjednik Nokije prenijet će iskustva za izgradnju radne snage za budućnost obrazovanjem, inovacijama i tehnologijom. “Zelena tranzicija zahtijeva sustavne promjene u poslovnom i vladinom sektoru. Umjesto ulaganja u pojedinačne sektore, nužan je holistički pristup koji nazivam ekosustavom. Ključni elementi tog ekosustava uključuju ulaganja u istraživanje i razvoj, infrastrukturne projekte, adekvatno regulatorno okruženje, sposobnost preuzimanja financijskog rizika, financiranje pilot-projekata te ulaganje u ljudski kapital, uključujući vještine, talente i sposobnost vođenja,” poručio je Aho.

Esko Aho

Monica Araya

Ravnateljica Upravnog odbora, Natural Resources Governance Institute (NRGI) predstavit će konkretne primjere kako se države i korporacije mogu nositi s izazovima klimatskih promjena. “Tržišta u razvoju u Africi, Aziji i Latinskoj Americi rastu i usvajaju nove politike Net Zero. Ovo predstavlja novu priliku dok istovremeno raste konkurencija između Kine i Sjedinjenih Američkih Država za osvajanje tržišta čiste tehnologije. Koja je uloga Europe u unapređivanju čistih tehnologija i održivog poslovanja? Na koji način europske tvrtke mogu stvoriti partnerstva u inozemstvu za postizanje zajedničkih ciljeva? Na konferenciji Podržimo održivo pokušat ćemo odgovoriti na ova pitanja,” naglašava Araya.

Monica Araya

Ioannis Ioannou

Profesor s London Business School govorit će o novostima u razvoju održivih poslovnih modela s konkretnim primjerima strateške integracije ESG-a u poduzećima. “Na konferenciji Podržimo održivo želim preispitati konvencionalno razmišljanje, ispitati ključne elemente uspješnih održivih poslovnih modela i pružiti konkretne uvide koji će pomoći sudionicima da se suoče s izazovima i iskoriste prilike koje donosi ova transformativna promjena,” najavio je Ioannou.

Ioannis Ioannou

Konferenciju podržava Visa Europe kao platinasti partner, Erste banka kao zlatni partner te INA i Nexe kao brončani partneri. Europska investicijska banka i Europska komisija su institucionalni partneri.

New Report

Close