Pobuna je uspjela – Barbić odustaje od vođenja EIZ-a

Autor: Josipa Ban , 11. srpanj 2024. u 22:00
Tajana Barbić u priopćenju je istaknula da u trenutačnim okolnostima ne vidi prostor za provedbu programa/T. Miletić/PIXSELL

Nejasno je što će biti s natječajem za ravnatelja EIZ-a, s obzirom na to da je Barbić izabrana za ravnateljicu, ali ne i potvrđena od ministra znanosti, obrazovanja i mladih.

Tajana Barbić ipak neće biti ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb. “Nastavno na najnovije okolnosti vezane uz proces odabira nove ravnateljice Ekonomskog instituta, Zagreb (EIZ), ovim putem želim obavijestiti uključenu javnost kako povlačim svoju ponovnu kandidaturu za mjesto ravnateljice Ekonomskog instituta, Zagreb”, navela je Barbić u priopćenju.

Najnovije okolnosti odnose se na pobunu zaposlenika Instituta koji su za ravnateljicu htjeli Ivanu Rašić, koja je dobila premoćnu podršku Znanstvenog vijeća i zaposlenika.

Nejasno je što će biti s natječajem za ravnatelja EIZ-a, s obzirom na to da je Barbić izabrana za ravnateljicu, ali ne i potvrđena od ministra znanosti, obrazovanja i mladih. Povlači li se Barbić ili daje ostavku?

“Iako vjerujem u sebe, svoj program i njegove ciljeve te znam kako sam podršku Upravnog vijeća dobila na legitiman način, u trenutačnim okolnostima, gdje organizirani i anonimni napadi na mene štete i mom ugledu i ugledu EIZ -a više, nažalost, ne vidim prostor za provedbu svog programa.

Posebno je to izazovno u okolnostima gdje taj isti program moram provoditi u suradnji sa Znanstvenim vijećem čiju podršku za novi mandat, iako nije obvezujuća u postupku imenovanja ravnatelja, nisam dobila. No, sigurna sam da bismo zajedničkim snagama, razumijevanjem i uvažavanjem, napravili velike iskorake.

Naposljetku, i svoj sam dosadašnji mandat temeljila na konsenzusu, dijalogu i međusobnom uvažavanju”, kaže Barbić, između ostaloga, u priopćenju. U četverogodišnjem mandatu svakako je imala vremena napraviti velike iskorake, no do njih očito nije došlo.

Komentirajte prvi

New Report

Close