Dekanić ‘pod ogromnim pritiskom’ dao ostavku, ali tek nakon što je to Plenković zatražio od njega

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. lipanj 2024. u 13:15
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

HDZ je u četvrtak najoštrije osudio ponašanje svog člana, vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću, predsjednik stranke Plenković razgovarao je s njim i zatražio da podnese ostavku, priopćeno je. Dekanić je potom sazvao novinare, dao ostavku i otišao.

“Slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu”, stoji u priopćenju HDZ-a.

Dodaju kako je, s obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao s Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti.

Dekanić je izjavio kako smatra da je nesreću uzrokovao drugi automobil, ali da ipak podnosi ostavku jer ne želi otežavati rad županije.

“Zbog ogromnih pritisaka smatram moralim činom podnijeti ostavku. Ispričavam se svima koje sam povrijedio i svima koji su mi davali potporu”, rekao je.

Zahvalio je Vladi na pomoći županiji i završio riječima: “Toliko od bivšeg župana. Doviđenja.”

Vukovarsko-srijemska policija u četvrtak je potvrdila da je župan Damir Dekanić, kojemu nisu naveli ime već samo funkciju, pod utjecajem alkohola od 0,84 promila, izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno, među njima i dvoje djece. Privremeno mu je oduzeta vozačka i automobil.

Dekanić je i prije dvije godine sudjelovao u prometnoj nesreći poslije čega je završio i mjesec dana u istražnom zatvoru. Tada je također vozio pod utjecajem alkohola, a prilikom te nesreće je upravljao službenim vozilom Vukovarsko – srijemske županije.

Osim zbog izazivanja prometne nesreće, Dekanić je tada optužen i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno utjecao na svjedoke i policiju da se skriju detalji nesreće. Sudski postupak još nije počeo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close