Bruno Alloro francuski je pekar koji se zbog ljubavi skrasio u Hrvatskoj. Unatoč teškoćama, u maloj pekarnici ovih dana ima sve više posla, a zajedno sa suprugom promiče zdravu prehranu bez aditiva, što Splićani sve više prepoznaju, piše HRT.
Od jedan ujutro je na nogama i svaki mu gram brašna kroz ruke prođe. Tijesto peče onako kako se to radilo nekad, kada je najjednostavnije bilo i najslađe. Bruno Alloro četvrti je naraštaj pekara u obitelji.
“Nije mi problem jer volim ovaj posao. Radimo svojim rukama, za sebe, i ništa nam nije teško”, kaže Alloro.
Ničega ne bi bilo bez njegove Vanje, Zagrepčanke rođene u Splitu. Pir i raž za kruh nabavljaju od domaćih uzgajivača, a melju ih u mlinu. Baš je sve, ističu, bez aditiva; nema čak ni dozvoljenih E- brojeva.
“Filozofija mog Brune je da se radi kao što se prije radilo, prije pedeset, sto godina, kako su naše bake radile: prirodan kvas, brašno, voda, sol i to je to”, tvrdi supruga Vanja.
Posao grade dan po dan, od uha do uha, što ne prodaju, podijele.
“Mi ne želimo živjeti od turista. Želimo živjeti od naših ljudi, da ih vratimo starim navikama, da jedu zdravo i da jedu bez aditiva”, dodala je supruga Vanja.
Svako malo Vanja i Bruno osmisle novi zdravi pekarski proizvod, ali Splićani su i kada je o kruhu riječ posebni- najviše traže raženi – s likom Miše Kovača!
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu