Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi započela je s trećom sezonom projekta “Aminess Gourmet Lab” pod vodstvom ambasadora projekta, chefa Davida Skoke. U pitanju je projekt koji okuplja stručnjake iz ugostiteljstva s ciljem edukacije mladih kuhara, konobara i barmena za vrhunske usluge u turizmu.
Edukacije se održavaju u restoranu Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu, a sudjeluju zaposlenici iz svih destinacija gdje Aminess posluje – Istra, otok Krk, otok Korčula i poluotok Pelješac.
“Iako trenutno u turizmu nije najbolje razdoblje želimo nastaviti s usavršavanjem zaposlenika kako bismo spremni i još bolji ponovno dočekali goste. Ovim projektom kreiramo nove trendove u hotelijerstvu, podižemo razinu usluge i omogućavamo stručni razvoj zaposlenika”, ističe Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.
Projekt se i dalje odvija pod vodstvom chefa Skoke koji je dugogodišnju suradnju s Aminessom započeo na projektu ekskluzivnih večera “Aminess Wine&Gourmet Nights” na kojima se predstavlja raznolikost istarske i regionalne gastronomije.
Od početka projekta Skoko ističe kako upravo kuhari trebaju djelovati na lokalne zajednice da što više proizvode kako bi oni to mogli koristiti u gastronomiji, a s tim stavom se vodi i danas te u edukacijama stavlja poseban naglasak upravo na sezonalnost i korištenje lokalnih namirnica.
U radionicama će sudjelovati više od 40 zaposlenika. Uz Skoku, radionice će održati i Marin Vanjak, osnivač pizzerije O’Hara, chefovi Hrvoje Zirojević i Robert Perić, o slastičarskim tehnikama govorit će Marko Stojević iz Higisa, o craft pivama regionalni pivski sommelier Zvonimir Pelko, znanje barmena prenijet će barmenica Tea Lovreščak, a radionicu o kuhanju kave vodit će Josip Novačić, profesionalni barista Francka.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu