Ovo su dvije rijetke destinacije na hrvatskoj obali koje nisu prenapučene tijekom ljeta

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2024. u 10:09
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jednodnevna plovidba oko Kornata donosi vam prizore nenaseljenog idiličnog krajolika.

Jedna od najutjecajnijih turističkih publikacija Conde Nast Traveller je izdvojila Šibenik i Kornate kao jednu od 27 najboljih europskih destinacija za uživanje u ljetnom odmoru u (relativnom) miru i tišini, prenosi tportal.

“Vjerovali ili ne, Hrvatska je i dalje opcija, iako je njene predivne srednjovjekovne gradove i izvanrednu obalu samo u 2018. godini posjetilo 20 milijuna turisti. A ponekad se čini kao da se svih 20 milijuna ondje slije u kolovozu, tijekom kojeg su najpopularniji gradovi napučeni do razine pucanja”, piše Conde Nast i dodaje:

“Jednodnevna plovidba oko Kornata donosi vam prizore nenaseljenog idiličnog krajolika prepuštenog vinogradima voćnjacima i malo čemu drugom pa ćete ovdje dobiti malo prijeko potrebne svježine.”

Ugledni magazin ističe kako su Kornati u neposrednoj blizina Šibenika, “velikog povijesnog grada s ljupkim labirintom od kamena bijelog poput krede”, koji je tako detektiran kao poželjna destinacija na listi na kojoj se nalaze i Bodrum, Zakintos, francuska jezera, Amsterdam, Papua Nova Gvineja, i dr.

Komentirajte prvi

New Report

Close