Odlična sezona i veliki broj turista ponovno su razotkrili problem koji godinama se ponavlja – nedostatak kvalificirane radne snage u turizmu i ugostiteljstvu, a panedemija je samo dodatno pogoršala situaciju. Od konobara i kuhara, do čistača i recepcionera – radnika i dalje nema dovoljno. Na to je jučer upozorila i ministrica turizma, a evo što su otkrili splitski turistički djelatnici.
I dok turisti tragaju za slobodnim stolom, poslodavci su ove sezone u potrazi za radnom snagom. Najtraženiji su konobari, pišu RTL vijesti.
“Nitko nije očekivao ovoliki broj gostiju, konobara, kuhara, sve je to u deficitu. Ima ljudi koji su se razbolili, koji su na bolovanju, znači borimo se dajemo sve od sebe i trudimo se da ispunimo gostima sva očekivanja“, rekao je konobar u jednin hotelu.
U jednom gradskom hotelu priznaju da nije samo nedostatak kvalificiranih, već i svih ostalih radnika.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.koliku plaću nudite? 🙂
Uključite se u raspravu