Ove marke automobila se najviše kradu u Hrvatskoj. Je li i vaš među njima?

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2023. u 14:29
Foto: Pixabay/Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavilo je najnovije podatke o krađama automobila koji vrijede za ovu godinu.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavilo je najnovije podatke o krađama automobila koji vrijede za ovu godinu, zaključno s listopadom. Prema njihovim podacima, VW više nije najomiljenija marka kradljivaca, a umjesto njega na prvo su mjesto stigli automobili francuskih proizvođača.

Kako prenosi Postanivozač, krađa francuskih limenih ljubimaca porasla je, zbog čega se s 24,6 posto udjela smatraju automobila koji su najviše bili ukradeni. Drugi na tom mjestu je Volkswagen s 22,4 posto, dok su treći i dalje Opel automobili s 10,1 posto i talijanski proizvođači sa 7 posto.

Renault, Peugeot i Citroen tako su najzanimljiviji kradljivcima, a rast krađa ovih automobila bio je poveći. Dok su 2022. činili 18 posto ukradenih automobila, sada se ta brojka popela za skoro 7 posto.

Prema pisanju portala, najviše registriranih vozila u Hrvatskoj upravo su ona marke Volkswagen, stoga nije čudno što je prošlih godina on bio i najveća meta kradljivaca. Još 2021. bio je prvi na listi s 25,12 posto i 2022. godine s čak 30 posto, no ove godine ipak je pad potvrđen na 22.4 posto.

Ipak, ostali proizvođači svrstani su u jednu kategoriju, a čine ukupno 36,9 posto ukradenih automobila. Među njima je i Škoda, inače vrlo popularna marka među Hrvatima, a na toj listi izvjesno su i više klase vozila poput Mercedesa i BMW-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close