Ovaj dio Hrvatske doživljava procvat i ima sve više luksuznih kuća: ‘Novu godinu svi žele ovdje dočekati’

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2023. u 07:50
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Aranžman u standardnoj dvokrevetnoj sobi koštao je 677 eura po osobi, a superior sobe su bile negdje oko 900 eura po osobi i mislim da je bilo skuplje da bi se također prodalo!, kaže direktor hotela u Fužinama Andrej Kauzlarić

Gorski kotar ove će zimske sezone biti odredište brojnih turista, a novogodišnje ponude u ovom dijelu Hrvatske traženije su nego ikad. Kako navodi RTL Danas, popularnost dokazuje i povećana gradnja kuća za odmor.

– Sam aranžman je planuo kao nikad prije, a organiziramo ga već 16 godina. Uvijek bi to bilo minimalno tri noći, a evo ove godine 4 noći i 5 dana. Aranžman u standardnoj dvokrevetnoj sobi koštao je 677 eura po osobi, a superior sobe su bile negdje oko 900 eura po osobi i mislim da je bilo skuplje da bi se također prodalo! – kaže direktor hotela u Fužinama Andrej Kauzlarić.

– Hrvatska je i dalje zadržala poziciju jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija. U Delnicama, Osijeku, Varaždinu i u Opatiji koja ima najljepši advent uz more i na Rabu koji ima najljepši otočni advent, zaista možemo uživati u mnogim programima i vrlo bogatoj turističkoj ponudi i to je svojevrstan magnet – objasnio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Hrvatski turisti koji se zapute u Gorski kotar pak govore kako sadržaja itekako ima.

– Sve ima svoju čar, od klizališta do Bake Mraz, vožnje kočijom, znači sve to daje dodatnu draž ovom cijelom Adventu – kazao je Riječanin Boris Bukovac, a da posla ima kaže i vlasnica luksuzne kolibe u Hlevcima Selma Sifert.

– Cijene su iste posljednje tri godine od kad se bavimo najmom, kuća je rezervirana 3 do 4 mjeseca unaprijed za Božić i Novu godinu dok su ljetni termini čak i po godinu dana unaprijed bukirani – objasnila je vlasnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close