Otvara se novi golemi parking sa 600 mjesta, tjedan dana biti će posve besplatan

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2024. u 11:42
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon mukotrpnog rada, stotine stranica ugovora, projekata, nacrta, razgovora, sastanaka i pregovora Rijeka dobiva 600 novih parkirnih mjesta. 

Novo parkiralište Srednja Delta, smješteno kraj zgrade Exportdrva u središtu Rijeke, sa 600 mjesta za parkiranje, bit će otvoreno u ponedjeljak, 22. srpnja, a parkiranje će za sve korisnike biti besplatno do 1. kolovoza, najavili su iz riječke gradske uprave.

Novo parkiralište Srednja Delta je projekt Luke Rijeke i gradske tvrtke Rijeka plus, nositelja petogodišnje zajedničke koncesije na području parkirališta, koji su odabrani na natječaju za koncesiju Lučke uprave Rijeka.

Kako ističu iz gradske uprave, ulaganjem 1,5 milijuna eura dobivena je velika lokacija za parkiranje, nadohvat svim sadržajima u centru grada.

Na parkiralištu će biti 120 parkirnih mjesta za stanare područja Centar i korisnike mjesečnih karata te 30 novih mjesta za osobe s invaliditetom.

Na dva parkirna mjesta bit će omogućeno punjenje električnih i hibridnih vozila, a parkiralište je opremljeno i sustavom prepoznavanja registarskih oznaka koji jamči veću prometnu protočnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close