‘Ostojić je došao kako bi samo reklamirao Ronka’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2013. u 18:12
Rajko Ostojić; Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Ne mogu se ne osvrnuti ne nedavni posjet ministra zdravlja Rajka Ostojića Općoj županijskoj bolnici Požega. Kao predsjednik Upravnog vijeća bolnice i župan o posjeti sam saznao iz medija, kaže Aladrović.

Sadašnji požeško – slavonski župan Marijan Aladrović, predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić te HDZ-ov kandidat za župana na sljedećim lokalnim izborima Alojz Tomašević predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare rezultate dosadašnjeg rada stranke.

– Ne mogu se ne osvrnuti ne nedavni posjet ministra zdravlja Rajka Ostojića Općoj županijskoj bolnici Požega. Kao predsjednik Upravnog vijeća bolnice i župan o posjeti sam saznao iz medija. To nije ni čudo jer je ministar došao samo kako bi reklamirao gradonačelnika Zdravka Ronka i s njime se slikao – kazao je Aladrović.

Podsjetio je da je Ronko za svoga mandata župana od 11 milijuna kuna predviđenih za zdravstvo samo 2,5 milijuna proslijedio požeškoj bolnici, a po riječima ministra zdravlja ispada da se upravo Ronko najviše skrbi za tu bolnicu.

– U protekle četiri godine u zdravstvo je na području županije uloženo 60 milijuna kuna, a u požeškoj bolnici smo sagradili i otvorili polikliniku, uredili i opremili intenzivni odjel, internu 3, rodilište i odjel intenzivne njege te omogućili da se odjel hemodijalize premjesti na primjerenije mjesto. Velik dio novca uložen je u Specijalnu bolnicu u Lipiku te u pakračku bolnicu, Zavod za hitnu medicinu te Zavod za javno zdravstvo – obrazložio je Aladrović.

Dodao je da je mnogo učinjeno i na području školstva te da su napravili sve što su prije četiri godine i obećali. Jedino nije, kako je objasnio, započeta gradnja brze ceste Pleternica-Požega – autoput i to zbog stopiranja nove Vlade.

– Glavni krivac što radovi nisu započeti na toj cesti je gradonačelnik Ronko. On je zaustavio taj projekt za koji je ishođena lokacijska dozvola te napravljena studija utjecaja na okoliš. Sada je trebao raspisati natječaj za glavni projekt, ali Ronko je to zaustavio – istaknuo je Franjo Lucić koji je se ujedno zahvalio biračima su na nedjeljnim izborima dali najviše glasova HDZ-ovim kandidatima u svim gradovima i općinama Požeško – slavonske županije.

Alojz Tomašević zahvalio je dosadašnjem županu na ostvarenim rezultatima te najavio da će nastaviti s istim programom, a posebno će se založiti za najbrži izlazak Požege na autocestu, odnosno za gradnju brze ceste Pleternica-Požega – autoput.

Komentirajte prvi

New Report

Close