Ostavke uprave Dine: Caliskan naplatio jamstvo, a sada odlazi

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2013. u 13:43
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Turci su, osim što su podnijeli ostavke, naplatili i pet milijuna eura državne garancije koju im je Vlada izdala prošloga ljeta.

Tročlana uprava Dina Petrokemije koju je imenovao turski investitor Caliskan podnijela je ostavke, čime je definitivno potvrđeno odustajanje Turaka od proizvodnje u Omišlju, piše Novi list.

Navodno će ostavke predsjednika uprave Murata Turela te članova Fatiha Caliskana i Ismaila Sahina biti će na sjednici Nadzornog odbora Dine u srijedu, prema neslužbenim informacijama Novog lista.
Tako je Dina Petrokemija, osim bez najavljivane proizvodnje polietilena, ostala i bez uprave, a radnici gotovo bez mogućnosti  da naplate svoja potraživanja, odnosno osam zaostalih plaća i ostalih davanja koja im pripadaju po kolektivnom ugovoru.

Sudeći prema izjavama ministra financija Slavka Linića, Turci su, osim što su podnijeli ostavke, naplatili i pet milijuna eura državne garancije koju im je Vlada izdala prošloga ljeta za avans u istom iznosu za stjecanje udjela u DIOKI-jevoj tvrtki Adriaoil SpA i  otkup potraživanja koje DIOKI ima prema društvu Adriaoil SpA, iskorišten za isplatu plaća radnicima DIOKI-ja i Dine, te dijelom za pripreme za pokretanje proizvodnje polietilena u Omišlju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sramotno! Tko sklapa takve ugovore u kojima stalno Hrvatska “puši”? To je za svaku osudu i procesuiranje!!!

New Report

Close