Opasan novi trend na hrvatskim cestama: U manje od tjedan dana izgubljena četiri života

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2024. u 07:47
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kazne za pješake za kretanje po autocesti su 60 eura, no u ovom trenutku najvažnije djelovati preventivno na sve pješake te ih upozoriti da nije dobro za njih da se kreću autocestom te da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti.

Na hrvatskim autocestama zabilježen je opasan, novi neslavni trend zbog kojeg su u manje od tjedan dana život izgubile četiri osobe. I dok svakodnevno svjedočimo pojačanom prometu u svim pravcima, nije rijetkost da povremeno se dogode i kratkotrajni zastoji. Upravo su ti kratkotrajni zastoji problem, jer ih ljudi iskoriste kako bi izašli iz svojih automobila te rade stvari koje nisu primjerene lokaciji na kojoj se nalaze, što može uključivati i piknik. Kad tako opasno ponašanje krene, policija stupa na snagu.

“Nažalost pojavio nam se negativan trend. Koristim ovu priliku da istaknem da pješacima nikako nije mjesto na autocesti, pogotovo jer je to opasno za njih, a i zakonom zabranjeno”, rekao je Drago Bukovčak iz PU zagrebačke za Dnevnik Nove TV.

Podsjetio je da su kazne za pješake za kretanje po autocesti 60 eura, no da je u ovom trenutku najvažnije djelovati preventivno na sve pješake te da nije dobro  za njih da se kreću autocestom te da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti.  “Kontrolirat ćemo nepropisnu brzinu koja je najčešći uzrok prometnih nesreća, kontrolirat ćemo koriste li vozači odmore i radna vremena te eventualne manipulacije tahografa, sve to u cilju kako bi spriječili nastajanje prometnih nesreća”, objasnio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close