Omiljeno piće mnogih Hrvata ima opasnu nuspojavu

Autor: Poslovni.hr , 25. lipanj 2024. u 09:29
Foto: Pixabay

Dr. Balvi je istaknuo da je prekomjerna konzumacija energetskih napitaka povezana s povećanjem kateholamina i hormona stresa.

Konzumacija određenih napitaka može izazvati gubitak kose, upozorio je dr. Abdulaziz Balvi za britanski Express. Prema njegovim riječima, redovito konzumiranje nekoliko energetskih napitaka tjedno može povećati rizik od ćelavosti. “Određene kemikalije u energetskim napicima su odgovorne za ovo.

Prekomjerna konzumacija može učiniti elemente poput kofeina i selena toksičnima,” objasnio je dr. Balvi.

Visoke doze selena i vitamina A mogu biti štetne za kosu i uzrokovati alopeciju. Neki energetski napitci mogu sadržavati i do 113% preporučenog unosa vitamina A, 100% selena i do 150 miligrama kofeina – što je gotovo dvostruko više od crne kave. Osim toga, slatki napitci povećavaju rizik od drugih zdravstvenih problema, prenosi Klik.

Dr. Balvi je istaknuo da je prekomjerna konzumacija energetskih napitaka povezana s povećanjem kateholamina i hormona stresa. “Energetski proizvodi mogu se smatrati faktorom rizika za dijabetes i metaboličke probleme, a mogu izazvati i gubitak kose,” dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close